Han är som charmig min lilla kusin och gudson.

 
(dåliga mobilbilder, fler kamerabilder på honom lär dyka upp inom en snar framtid!)
 

som att jag längtar tillbaka... jotack!

 

Specialpedagogik 1

 
 
 
Jag vet att detta är en fotoblogg men jag kunde inte hålla mig från att skriva några värdefulla rader/meningar om mitt intressanta ämne jag jobbar med i skolan just nu. Jag jobbar med Specialpedagogik - Fysiska funktionsnedsättningar och fick två frågor av våran lärare som hör till detta. Vi skulle läsa en/ flera bloggar som handlar om Rörelsehinder, Synnedsättning och Hörselnedsättning. Den tredje nedsättningen är inte alls svår för mig att veta hur det fungerar och hur det är att leva med det, frågan är istället hur har ni det som inte lever med det, hur hör ni de olika ljuden och hur uppfattar ni vissa saker. Vi som lider av dessa olika hinder/förutsättningar hur man nu ser på saken, kanske aldrig har fått förstå hur ni uppfattar olika saker. 
 
Jag och min mamma satt och pratade i bilen för några dagar sedan om just hörselnedsättning, eftersom att jag har haft det sedan jag var liten så vet jag inte alls hur man hör "normalt" och inte, jag hör som jag alltid gjort, till och från i alla fall. Vissa dagar sämre och vissa dagar bättre. Jag har en så kallad medfödd hörselnedsättning (vad dom tror) men det har aldrig stoppat mig från att sporta, träffa nya människor och liknande. Utan jag är väldigt öppen med att jag hör dåligt eftersom att det finns de barn/vuxa som hör sämre. Men jag har aldrig fått veta hur de som inte har någon hörselnedsättning hör och hur de märker av olika ljud. Vi som har en dålig hörsel uppfattas oftast som att vi är okoncentrerade och inte lyssnar på vad vissa säger då man svarar "va" mer än två gånger på samma fråga. Men varför det kan uppfattas så är för att det kan vara alldeles för mycket ljud runt ikring en eller så att den som man pratar med pratar alldeles för otyldigt. 
 
Detta gör oftast lärare väldigt fel, de vänder ryggen till klassen då de pratar och skriver på tavlan samtidigt, detta kan påverka oss väldigt mycket då läraren pratar mot tavlan och då kommer inte ljudet som det ska vilket blir ännu jobbigare och hörs ännu sämre. Då man tar de vanligaste hörseltestet så får man sitta med hörselkåpor för att sedan trycka på en knapp då man hör ljuden från dessa hörselkåpor. Vilket är en helt annan situation än i de verkliga livet, vilket jag inte alls tycker hjälper mycket. Då man är i olika situationer.
 
Tur som är finns det mycket hjälpmedel nu för tiden som Hörapparat, vilket inte alltid fungerar på alla med nedsatt hörsel, men för de som de funkar för är det väldigt bra. Men sedan kan man även opperera in rör i öronen vilket är ovanligt att göra på vuxna, det är vanligare bland barn. Sedan finns det andra hjälpmedel också som teckenspråk, tecken som stöd och liknande. 
 
Jag tycker att alla borde tänka steget längre då man sitter på lektionen och istället för att slå med pennan i bordet, prata med kompisarna och liknande saker, för hörsel nedsättning är vanligare än vad man tror. Det är inte alltid något som syns utan vem som helst kan ha det utan att du märker något.

Att du inte är här gör ont, men jag vet att du ser oss från en underbar plats.

 

Den så kallade nyårsafton

 

efter nästan ett år har jag tagit mig dit för att tända ett ljus och få bort lite tankar

 

Den som får mitt hjärta att rusa

 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!