29/6-17

Alice är nu 6 månader, ett halvår... helt sjukt att tiden går så fort. Jag är så lycklig att få ha henne i mitt liv.
 
Hennes utveckling, vad har hänt senaste månaden? hon äter mer, frukost äter hon gröt, hon ammas fortfarande men inte alls lika mycket. mellan frukosten och lunchen/middagen ammas hon. Det beror lite på henne och vilken tid vi åt frukost. Och då äter hon barnmat, vi har testat alla olika från 4-6 månader. Sen äter hon gröt till kvällsmat. ammas där mellan före och efter.
 
Hon kan vända sig från mage till rygg och från rygg till mage. Ålar bakåt, sitter själv. Och jollar hela tiden.
 
annars är hon glad, mammig och älskar när det är mycket folk.

Amning....

..Det är en fantastisk sak, som en kropp kan göra helt själv. Tänk att en människa kan producera mjölk. Att få mata sitt barn, år 2017 finns det å klart andra sätt som med hjälp av ersättning. Det första man får höra av folk som man träffar/känner, ååh så mysigt att amma, det är det bästa som finns. Men då var ju saken den att alla inte tycker om det. Man behöver inte tycka att det är mysigt, alla gör ju inte det. Man ska helst amma tills barnet är 6 månader, man ska helst amma, man ska så sjukt mycket och jag är så less på alla måsten. Alla gör sitt bästa för sitt barn, vissa kan inte amma, vad ska dom göra? vända sig ut och in, kämpa i tre månader och barnet är aldrig nöjd? nä. Ge ersättning om ni inte kan amma, visserligen så tar det längre tid för vissa att få igång amningen, men alla kan inte. alla vill inte. Så varför göra något som man inte vill.
 
 
Men, jag har aldrig fattat det mysiga med amning, sen dag ett har jag inte förstått det mysiga. När ska det vara mysigt? hur ska det vara mysigt? ibörjan gör det så förbannat ont, det läcker mjölk och allt är bara skit. sen äter barnetkonstant i två-tre månader. Men jag har stått ut och nu börjar hon visa att hon tycker det är mysigt. Så vad gör man inte för sitt barn? Alice äter mindre tisse och mer mat, men snutta här och där. sövas med tisse, sova med tisse och tisse mitt på dagen. Jag accepterar att det är så men jag förstår bara inte det mysiga med det hela. Jag kanske hade för höga förväntningar, kanske jag kommer tycka om det när jag ser tillbaka på det, eller med nästa barn, eller barnet där efter. det ä sånt man inte vet. men jag står ut och vi får se när jag slutar, om en månad, om två, om tre. det får tiden visa. När hon är lycklig är jag lycklig helt enkelt.

21/6-17

Hej igen!
var ett tag sedan jag skrev sist, denna gång sitter jag vid datorn och skriver, och det har inte hänt sen Alice föddes. Men livet rullar på, alice blir större. I detta nu matar jag henne med gröt samtidigt som jag skriver. 
 
Simon jobbar kväll, vilket betyder att vi är själva från 12-21.45 ungefär. Men vi har blivit vana detta nu :) utanför så regnar det och jag har tänkt att ta mig en lååång promenad med hunden och vagnen, det blir nog bra. Min mage är uppsvälld och inte alls speciellt bra. Blir väl så när man varit hård i magen i snart 6 månader.. och långt innan alice föddes... så är väl typ ett år snart, härlig info att del med sig av.. men så ser livet ut och detta är där jag skriver av mig. Sen hade jag tänkt att skriva ett inlägg om amning, får se när det blir. 
 
Annars, vad har hänt sen sist? Alice gudfar tog studenten, vi var där och firade honom, gav han paket och fick äta buffé. Sedan for vi vidare till simons föräldrar då simons lillasyster gått ut nian. Blev fika och middag, sen har det inte hänt speciellt mycket.
 
Alice har börjat ta sig framåt i gåstolen, sitter mestadels upp nu för tiden, vill helst inte ligga och ska ha all uppmärksamhet. så tättta, städa och plocka undan är inte speciellt lätt. Nu börjar hon vara trött och detta inlägg börjar bli längre än vanligt. Så nu ska jag gå och byta blöja, klä på henne och sedan ska vi ut i regnet! 
 

7/6-17

Länge sedan jag skrev här, Alice har hunnit bli fem månader. Hennes utveckling går fram. Nu för tiden ålar hon bakåt, åker bakåt i gåstolen och äter allt man ger henne! Hon hade växt 2 cm på fyra veckor och gått upp nästan 500g. Så nu är vår lilla hela 63.9 cm och 6985 g❤ om jag inte mins helt fel 😂 hon har två tänder på g så hennes humör svajar och hon är ganska mammig👍🏻


Annars har Simon jobbat, jobbat och jobbat. Igår var det nationaldagen och vi bjöd hit mamma och Björn på middag. Då dom kom fick vi även deras gamla utebord 👌🏻 nu sitter jag i soffan, Simon får sovmorgon och Alice har somnat igen i min famn. Snart ska Simon få kliva upp (han tänkte ge mig sovmorgon idag igen, men somnade om ca 4 ggr imorse då lillan vakna😂 standard här hemma) så jag gick upp och hoppas på att Simon är ledig även i helgen så jag får sova ut utan att vara vaken en timma innan han kliver upp 😂


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!